Aquest tràmit el podeu fer presencialment o per Internet.
Si disposeu de certificat digital podeu enviar el formulari signat.
Aquest tràmit es pot sol·licitar en qualsevol moment.
En cas que la sol·licitud d’intervenció no la presenti directament la persona afectada, s’ha d’incloure el seu consentiment informat (1c) per iniciar les actuacions d’aquest protocol, bé en el moment de presentar la sol·licitud d’intervenció o bé posteriorment, a petició de la Direcció General de Funció Pública.
En cas de fer el tràmit presencialment i, amb la finalitat de preservar la confidencialitat de les dades, cal registrar només el formulari de presentació (1a) i annexar dins d’un sobre tancat la resta de documents (sol·licitud d’intervenció (1b) i el consentiment informat (1c), si escau) i la documentació annexa, si n’hi ha.
Ser empleat o empleada públic de l’Administració de la Generalitat, al quals se li apliquin les normes convencionals vigents, és a dir, l’Acord general sobre condicions de treball del personal de l’àmbit d’aplicació de la Mesa General de Negociació de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i el Conveni col·lectiu únic de Catalunya del personal laboral de la Generalitat de Catalunya.
El personal d’empreses externes contractades per l’Administració també pot presentar la sol·licitud d’intervenció sempre que en els casos produïts presumptament hi hagi la implicació d’un empleat o empleada de l’Administració.
No hi ha taxes associades a aquest tràmit.
Les actuacions s’inicien a partir d’una sol·licitud d’intervenció per internet o per escrit i registrada, d’acord amb els formularis elaborats a l’efecte, que s’adreça al director/a general de Funció Pública. Amb la finalitat de preservar la confidencialitat de les dades, cal registrar només el formulari de presentació (1a) i annexar dins d’un sobre tancat la resta de formularis (sol·licitud d’intervenció (1b) i el consentiment informat (1c), si escau) i la documentació annexa, si n’hi ha. Així mateix, i també per garantir la confidencialitat del cas, la Direcció General de Funció Pública, mitjançant la Subdirecció General de Relacions Sindicals i Polítiques Socials, assignarà un codi a cada sol·licitud d’intervenció.
En qualsevol cas, durant les actuacions, les parts implicades han de garantir la confidencialitat dels testimonis i de les dades que contingui l’expedient. Amb aquest efecte, se’ls informarà de l’obligació de preservar el principi de confidencialitat. Tota la documentació que es generi contindrà la paraula “confidencial” i tindrà referenciada la persona a qui va adreçada.
La sol·licitud pot provenir:
- De la persona afectada
- De l’àrea/servei de prevenció dels departaments.
- Del Comitè de Seguretat i Salut corresponent.
- Dels delegats/ades de prevenció corresponents.
- Dels/de les representants dels treballadors/ores.
- De la Sub-direcció General de Relacions Sindicals i Polítiques Socials de la Direcció General de Funció Pública.
- De la unitat directiva afectada.
- De la unitat de recursos humans corresponent.
- De qualsevol persona de l’entorn.
En cas que la sol·licitud d’intervenció no la presenti directament la persona afectada, s’haurà d’incloure el seu consentiment informat per iniciar les actuacions d’aquest protocol, bé en el moment de presentar la sol·licitud d’intervenció o bé posteriorment, a petició de la Direcció General de Funció Pública (vegeu apartat de documentació).
La presentació de la sol·licitud per part de la persona afectada o el seu consentiment informat per iniciar les actuacions suposen l’acceptació de col·laborar en les proves i actuacions necessàries per tal d’investigar el cas.
Si la persona afectada no dona el consentiment per fer les actuacions del cas que l’afecta, la Sub-direcció General d’Ordenació jurídica i d’Inspecció General de Serveis de Personal de la Direcció General de Funció Pública durà a terme les diligències i prendrà les mesures oportunes en relació amb el cas plantejat, com a òrgan competent en matèria d’inspecció de serveis de personal.
Durant totes les actuacions, les persones implicades poden estar acompanyades i assessorades per una persona de la seva confiança que formi part de l’entorn laboral, d’un/a representant dels treballadors/ores o d’un/a delegat/ada de prevenció de riscos laborals.
Podeu trobar la instrucció del procediment consultant el Protocol per a la prevenció, la detecció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament sexual, per raó del sexe, de l’orientació sexual i/o de la identitat sexual a l’Administració de la Generalitat de Catalunya.