• Imprimeix

Puigneró: “Aquest serà un segle digital i ciutadà i Catalunya està preparada per liderar el canvi”

El conseller de Polítiques digitals i Administració pública, Jordi Puigneró, ha afirmat que la creació de la conselleria de Polítiques digitals i Administració pública és una mostra “del compromís del nou Govern amb les noves tecnologies”, i ha assegurat que “aquest serà un segle digital i ciutadà, i Catalunya està preparada per liderar el canvi”. Per això, Puigneró ha fet èmfasi en la necessitat que els ciutadans estiguin formats i apoderats digitalment, “i poder participar més de com volen que sigui el seu país”.

19/06/2018 03:06
180620_Festibity

El conseller ha fet aquestes declaracions durant la cloenda de la 16a edició de la Festibity, on ha aprofitat per felicitar a tots els premiats amb alguna de les categories de Mencions Festivity, i també ha destacat la feina dels professionals del sector TIC a Catalunya: “sou el motor tractor de l’economia d’aquest país”.

“Com a conseller, vull estendre-us la mà per tirar endavant els principals reptes digitals i tecnològics que tenim al davant”, ha manifestat. En aquesta línia, el titular del departament ha avançat les línies estratègiques en les quals es vol ser capdavanter. Per una banda, la incorporació de més talent femení en el sector digital, “volem més dones i les volem en llocs de responsabilitat i presa de decisions”, ha reivindicat. En aquest punt, Puigneró ha recordat el nomenament de Joana Barbany com a directora general de Societat Digital. I per l’altra, davant l’ofensiva de l’anterior govern espanyol amb el 155, el titular del departament ha volgut garantir els drets i deures digitals dels ciutadans. Per això, ha anunciat la creació de la primera llei de drets i deures digitals i la posada en marxa de l’Agència de Ciberseguretat. “El govern de Catalunya té l’obligació de protegir les llibertats dels ciutadans, també a Internet”, ha reblat.

Abans de cloure l’acte, Puigneró ha reivindicat el govern legítim de Catalunya i l’alliberament dels presos polítics.

Més informació