• Imprimeix

Ciberaventura per a nois i noies d'entre 6 i 12 anys al saló nadalenc 'La Ciutat dels Somnis'

El videojoc “Ciberaventura a la ciutat” de l’estand del Departament de Polítiques Digitals convida els nens i les nenes a formar part de l’equip d’Internet Segura i aturar un ciberatac amb les recomanacions de la campanya sobre hàbits cibersaludables. La Generalitat participa en la segona edició del nou festival de la infància amb activitats lúdiques digitals per difondre una nova cultura de seguretat a Internet

27/12/2018 13:12
El director del CESICAT, Oriol Torruella, davant el videojoc de la Generalitat
Estand de la Generalitat al Saló
El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, a través del programa Internet Segura, desenvolupat i executat pel Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), participa amb un estand propi en la segona edició de "La Ciutat dels Somnis", el saló que ha pres el relleu del Festival de la Infància, en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, durant les festes nadalenques.
 
El director del CESICAT, Oriol Torruella, ha valorat positivament la participació del Govern en aquest saló perquè “tot jugant, infants i adolescents aprenen els valors que els volem transmetre com mantenir una seguretat adient en l’ús de les diferents tecnologies que ells ja han integrat en els seus hàbits habituals i aquí, a l’estand d’Internet Segura, es pot comprovar perfectament.”
 
 
Videojoc “Ciberaventura a la ciutat”
 
Del 27 al 31 de desembre, els nois i les noies més grans de 6 anys podran unir-se a l’equip d’Internet Segura en el videojoc “Ciberaventura a la ciutat”, una aventura interactiva amb diverses proves i preguntes relacionades amb la ciberseguretat. Hauran de superar diversos reptes per ajudar a capturar un malvat lladre de dades que vol atacar tots els dispositius connectats de la ciutat. Per aconseguir-ho caldrà posar en pràctica els hàbits cibersaludables que es plantegen en quatre escenaris principals: col·legi (dades segures); biblioteca (prevenció); parc (civisme) i casa (privacitat).
 
El dia 31 de desembre, de 10 a 15 hores, els nens i les nenes podran participar en l’enregistrament d’un vídeo sobre hàbits cibersaludables que, posteriorment, serà difós a través del web internetsegura.cat, les xarxes socials i els centres educatius.
 
Mentre els infants juguen, els adults que els acompanyen podran informar-se sobre la campanya del Govern Practica els hàbits cibersaludables que presenta la ciberseguretat com a part de la nostra quotidianitat.
 
 
Internet Segura
 
L’establiment del programa Internet Segura com a programa oficial de la Generalitat per a la conscienciació i formació de la ciutadania en matèria de ciberseguretat s’emmarca en la voluntat del Govern de bastir un país cibersegur que protegeixi la ciutadania, les empreses i les institucions i de comptar amb una ciutadania apoderada, capacitada i protegida.
 
Més informació aquí.