• Imprimeix

Marga Bonmatí, una dona TIC al capdavant del Consorci Administració Oberta de Catalunya

El conseller Puigneró ha visitat aquest matí el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) per presentar la nova directora gerent. Serà la primera dona en dirigir el consorci amb la voluntat de seguir avançant el procés de transformació digital de les administracions catalanes.

25/07/2018 12:07
180725_AOC

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha donat aquest matí la benvinguda a la nova directora del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), Marga Bonmatí, que s’incorpora al capdavant d’aquesta entitat per tal de potenciar l’impuls i la innovació de la transformació digital de les administracions catalanes.

Puigneró ha destacat que Bonmatí té una àmplia experiència tant en l’àmbit TIC com en el món local, i a partir d’ara té l’encàrrec “d’impulsar la digitalització de les administracions públiques” i “la promoció de governs àgils i eficients per poder donar resposta a la revolució digital que estem vivint i que impactarà de manera determinant en tots els àmbits, també en el model de governança”. En aquest sentit, Puigneró ha apuntat que l’AOC desenvolupa un rol fonamental.

Durant la seva visita a la seu d’aquesta entitat, al districte 22@ del Poblenou, Puigneró ha agraït el fet que hagin mantingut “la dignitat de la Generalitat durant els mesos que va durar l’aplicació del 155” i ha afegit que “especialment, en el cas de l’AOC vau patir el setge de l’Estat amb el registres policials el passat mes de juny”.

 

Marga Bonmatí, nova directora de l’AOC

Llicenciada en Informàtica per Universitat Politècnica de Catalunya, Bonmatí ha estat Directora de l'Àrea TIC de la UPC els darrers 3 anys on ha liderat la implantació de projectes estratègics com els expedients de contractació d’acord a la nova llei de contractes, la signatura electrònica a la comunitat UPC i l’adequació a la nova llei de procediment administratiu.

Pel que fa a l’àmbit local, Bonmatí ha estat la persona encarregada d’impulsar, entre 2008 i 2015, l’administració electrònica a l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

 

El Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC)

El Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) te l’objectiu d’impulsar la transformació digital de les administracions catalanes, per promoure governs àgils, lògics i col·laboratius.

Mitjançant el Consorci AOC, també es desenvolupen i executen mesures de cooperació i foment de l’Administració de la Generalitat amb els ens locals en matèria d’ús dels mitjans electrònics. Així, l’AOC ofereix un ampli catàleg de serveis comuns d’Administració electrònica, per tal de proporcionar suport als projectes d’ús intensiu de les tecnologies de la informació i les comunicacions que impulsin les institucions catalanes, potenciant la reutilització de les solucions d’Administració electrònica. A més, també ofereix serveis de certificació digital, per tal d’emetre els certificats digitals a empleats públics o ciutadans catalans.

L’AOC és un dels impulsors del Pacte Nacional per a una societat digital, signat el 2016 entre el Govern de la Generalitat de Catalunya, les quatre Diputacions, l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i Localret. Amb aquest acord, Govern, diputacions i món local es comprometien a col·laborar i sumar sinergies per construir una resposta de país als reptes de la revolució digital.

Directe a: