• Imprimeix

Jordi Puigneró: “No ens hem aixecat ni ens aixecarem de la taula de negociació amb els sindicats”

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública fa seva la demanda de poder fer front al pagament de les pagues pendents del 2013 i 2014. El conseller es mostra convençut que hi haurà acord, abans o després de la vaga.

04/12/2018 17:12
181204_HC_Comissio_Parlament

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha comparegut avui en una sessió informativa al Parlament de Catalunya sobre el retorn de les pagues extres als treballadors i treballadores públics.

El conseller Puigneró ha reiterat el compromís del Govern per retornar les pagues extres pendents als professionals públics. “Hem presentat una nova proposta com a senyal inequívoc de la voluntat de retornar a la negociació”, ha assegurat. “Una proposta que eleva fins al 25% el retorn de la paga del 2013 el proper any”. En aquest sentit, el conseller s’ha mostrat “convençut que hi haurà acord abans o després de la vaga”.

Per Puigneró, “és molt important salvar una vaga, però és molt més important poder salvar els serveis públics”

El conseller ha fet seva la reclamació legítima dels treballadors públics. “La vostra és la nostra demanda. El vostre dret és el nostre dret. El del Govern de Catalunya i el dels treballadors públics”, ha remarcat. “En un país normal podríem decidir a què dediquem els diners sense haver de demanar ni permís ni perdó”, ha afegit.

Per al titular d’Administració Pública, l’addicional 41 de la Llei de Pressupostos de l’Estat impedeix a la Generalitat fer efectiu el pagament aquest 2018 “com voldríem”.

En aquest sentit, ha assegurat que Catalunya viu “una situació d’infrafinançament” i ha afirmat que “el principal impost que paguen els catalans és Espanya”.

Puigneró lamenta que el govern espanyol tingui bloquejats els drets dels treballadors públics de Catalunya.