• Imprimeix

El Govern presenta el mapa de l’ecosistema 5G a Catalunya

Tot i ser una tecnologia encara no disponible, actualment ja hi ha 22 empreses a Catalunya desenvolupant projectes de 5G i es preveu que d’aquí a pocs anys n’hi podria haver unes 70. La presentació ha tingut lloc a la jornada ‘La tecnologia 5G i el seu impacte a les ciutats’, la primera sessió divulgativa del grup de dinamització sectorial de la iniciativa 5GBarcelona.

22/10/2018 16:10
181022_5G

L’ecosistema vinculat al 5G a Catalunya integra actualment 22 empreses que estan desenvolupant projectes amb aquesta tecnologia emergent, però tot fa preveure que així que comenci a desplegar-se el 5G, aquesta xifra podria triplicar-se, fins arribar a unes 70 empreses en un futur pròxim.

Aquesta és una de les conclusions de l’estudi ‘El 5G a Catalunya’, un informe tecnològic elaborat conjuntament per ACCIÓ i la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital que fa un mapeig de l’ecosistema del 5G al país, n’identifica les empreses i altres agents vinculats i també les diferents iniciatives institucionals d’impuls del 5G i casos empresarials que s’estan duent a terme en aquest àmbit a Catalunya.

L’informe també exposa les principals magnituds, aplicacions, impactes i tendències a escala internacional d’aquesta tecnologia cabdal per a la connectivitat del futur. El salt qualitatiu que suposa la tecnologia 5G en aquest sentit la fan imprescindible per al desenvolupament i ús massiu de la internet de les coses, el vehicle connectat i les smart cities, entre d’altres.

Podeu consultar l’informe complet aquí. 

  

Primera jornada de divulgació territorial de la iniciativa 5GBarcelona

L’informe s’ha presentat en el marc de la jornada ‘La tecnologia 5G i el seu impacte a les ciutats’, la primera de les quatre sessions de divulgació territorials organitzades pel Grup de Treball de Dinamització Sectorial de la iniciativa estratègica 5GBarcelona, que vol posicionar Barcelona i Catalunya com a territoris referents del 5G i hub digital del sud d’Europa.

La implicació de la Generalitat a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública en la iniciativa 5GBarcelona, així com el seu lideratge en l’organització de les jornades de divulgació territorial, s’emmarquen en l’aposta prioritària del Govern català per l’impuls i el desenvolupament del 5G a Catalunya en col·laboració amb els principals agents de l’ecosistema.

Aquesta aposta s’articula també a partir d’altres  iniciatives, com ara la valoració de l’impuls del 5G en els contractes de comunicacions de la Generalitat; el desenvolupament de casos d’ús de 5G en diferents àmbits de l’Administració; l’impuls de la recerca i la innovació en 5G a través del programa de tecnologies digitals avançades i l’extensió d’una xarxa de fibra òptica a tot el territori que permeti el futur desplegament d’aquesta tecnologia. 

Actualment ja hi ha 22 empreses a Catalunya desenvolupant projectes de 5G i es preveu que d’aquí a pocs anys n’hi podria haver unes 70.

Més informació