• Imprimeix

Catalunya acull per primera vegada una prova del campionat del món de curses de drons

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública dóna suport a l’esdeveniment en el marc de la iniciativa Catalonia Smart Drones i esponsoritza un equip de la categoria de drons gegants FS500, que competirà a partir de l’any vinent

24/07/2018 09:07
180723_DroneWorldCup

La finca Les Comes de Súria (Bages) ha acollit durant tres dies (del 20 al 22 de juliol) la Barcelona Drone World Cup, la primera prova puntuable per al campionat del món de drons de la Federació Aeronàutica Internacional que se celebra Catalunya i en la qual hi han participat 70 pilots i 7 equips de primer nivell de 10 nacionalitats diferents.

L’esdeveniment  ha comptat amb el suport del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública en el marc de la iniciativa Catalonia Smart Drones, amb una aportació de 10.000€ que ha servit també per esponsoritzar un equip de FS500, una de les dues noves categories de drons gegants federades que competiran a partir del 2019.

Durant la celebració de la Barcelona Drone World Cup s’ha dut a terme, precisament, la presentació oficial i una cursa de demostració d’aquestes dues noves categories, l’FS500 i l’FS1, que integren drons de 500mm i de 1.300mm, dotats de les més altes prestacions tecnològiques.

La Barcelona Drone World Cup està organitzada pel club esportiu d'aeromodelisme de la Catalunya Central, Freespace Drone Events i Freespace Drone Racing amb la col·laboració de la Fédération Aéronautique International, la Real Federación Aérea Española i la Federació Aèria Catalana, amb el suport de Catalonia Smart Drones i la Fundació Universitària del Bages.

El suport del Departament de Polítiques Digitals a aquesta cursa forma part de l’aposta del Govern català pel sector català dels drons i les solucions smart amb tecnologia dron, un dels més potents a escala internacional, amb empreses molt competitives i amb drons de factura catalana situats entre els millors del món.

En aquest sentit, la Generalitat ha valorat l’atractiu i potencial que té una prova professional del campionat del món de curses de drons com a plataforma de projecció internacional, generadora d’oportunitats de negoci i d’ocupació.

Sobre Catalonia Smart Drones

Catalonia Smart Drones és una iniciativa conjunta de la Generalitat de Catalunya i la indústria catalana dels drons, amb centres tecnològics, universitats i altres entitats d’aques àmbit, destinada a impulsar el sector dels drons a Catalunya.

L’objectiu principal és augmentar la competitivitat de la indústria catalana dels drons, mitjançant la promoció de projectes que fomentin la creació d’ocupació i millorin el posicionament internacional del sector català dels smart drones.

Actualment hi ha un total de 87 membres (61 empreses i 26 entitats) que formen part del clúster que ha anat creixent des de la seva posada en marxa l’any 2015. En el darrer any, ha crescut un 45%, passant de 60 a 87 membres.

Barcelona Drone Wrold Cup forma part de Catalonia Smart Drones i va ser una de les 12 empreses del clúster que van participar en l’estand del Mobile World Congress 2018. 

La primera edició de la Barcelona Drone World Cup s’ha desenvolupat aquest cap de setmana a la finca Les Comes, a Súria