• Imprimeix

Arrenca el Rail Map Challenge, la competició per millorar la usabilitat del plànol de la xarxa ferroviària

L’ATM de Barcelona i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, a través de SmartCatalonia, organitzen una competició per a equips de programació i disseny que se celebrarà a l’octubre a l’espai BITal.

11/07/2018 13:07
181711_RailMap

La Sala d'Actes del Departament de Territori i Sostenibilitat va acollir ahir la presentació, als operadors de transport ferroviari i altres actors implicats, de la competició #RailMapChallenge, que tindrà lloc a principis d’octubre a l’Espai BITal, amb la col·laboració del centre tecnològic Eurecat.

Durant la presentació, l’ATM i el Departament de Polítiques Digitals, a través d’SmartCatalonia, van mostrar el seu interès en promoure una activitat per a la millora de la usabilitat del mapa per a dispositius mòbils. El director de l’ATM, Pere Torres, va assumir la responsabilitat de desenvolupar una eina que se situï entre les aplicacions mòbils ja disponibles que planifiquen les rutes de forma tancada i el mapa ferroviari amb el qual avui per avui no es pot interactuar.

Aquesta activitat es planteja en format competició sota el nom #RailMapChallenge i està orientada a professionals i/o estudiants amb la intenció d’obtenir el disseny d’un prototip de mapa interactiu i accessible de la xarxa de transport ferroviari de l'àrea metropolitana de Barcelona (TMB, FGC, Rodalies de Catalunya i TRAM) que es pugui visualitzar en dispositius mòbils i aplicant tecnologies UX i UI (User eXperience i User Interface).

Els participants coneixeran el dia de la competició quina és la zona del mapa que hauran de dissenyar/programar i hauran de desenvolupar solucions per a un millor coneixement d’aspectes com l’accessibilitat de les estacions, les obres en temps real, el temps dels trajectes, el temps d’espera, etc. 

S’atorgarà un premi a la millor solució en accessibilitat i un al millor disseny de mapa interactiu.

L’objectiu és promoure la innovació en la creació de noves propostes de mapa de la xarxa ferroviària de l’àrea de Barcelona

Més informació