• Imprimeix

‘Internet Segura’ esdevé l’eina estratègica del Govern per capacitar i apoderar la ciutadania en la cultura de la ciberseguretat

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública lidera la comissió interdepartamental que ha d’establir l’estratègia i el pla d’actuació del programa, desenvolupat i executat pel Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT). En el marc d’aquest programa, el Govern ha llançat la primera campanya de capacitació digital per conscienciar la ciutadania de la necessitat de contribuir, entre tots, a fer d’Internet un espai de convivència més segur i més cívic.

27/11/2018 16:11

El programa Internet Segura, desenvolupat i executat per la Fundació Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), esdevé des d’avui el programa oficial de la Generalitat de Catalunya per a la conscienciació i formació de la ciutadania en matèria de ciberseguretat, amb l’objectiu últim de promoure una cultura de ciberseguretat, imprescindible per al desenvolupament i ple aprofitament de les oportunitats que ofereix la nova societat digital per part de tots els col·lectius que formen la societat catalana.

Així ho ha acordat avui el Govern, que estableix el programa Internet Segura com el marc a través del qual s’articularan les diferents actuacions i campanyes de la Generalitat en aquesta matèria. Precisament, el Govern va llançar la setmana passada la campanya ‘Practica els hàbits cibersaludables’, la primera campanya de capacitació digital del programa Internet Segura adreçada a la ciutadania, en què incideix en la necessitat d’adoptar una cultura compartida de ciberseguretat en la navegació per la xarxa per contribuir, entre tots, a convertir Internet en un espai de convivència més segur i més cívic.

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, al qual està adscrit el CESICAT, definirà l’estratègia del programa Internet Segura per tal d’impulsar-ne un correcte desplegament cap als seus destinataris i augmentar-ne l’impacte i la capil·laritat. Per fer-ho, es coordinarà amb d’altres departaments i entitats de la Generalitat de Catalunya, i promourà mesures de col·laboració amb altres entitats públiques o privades.

En aquest sentit, s’ha creat una Comissió de coordinació interdepartamental per tal permetre la compartició d’informació, coordinació d’accions i establiment d’iniciatives conjuntes en l’àmbit del programa Internet Segura. Aquesta comissió la liderarà el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i en formaran part tots els departaments que duguin a terme qualsevol acció en aquest àmbit, com ara els d’Ensenyament, d’Interior (directament i/o a través del cos de Mossos d’Esquadra), d’Empresa i Coneixement, i de Treball, Afers socials i Famílies.

L’establiment del programa Internet Segura com a programa oficial de la Generalitat per a la conscienciació i formació de la ciutadania en matèria de ciberseguretat s’emmarca en la voluntat del Govern de bastir un país cibersegur que protegeixi la ciutadania, les empreses i les institucions i de comptar amb una ciutadania apoderada, capacitada i protegida.

Més informació aquí.

 

La mesura s’emmarca en la voluntat del Govern de bastir un país cibersegur que protegeixi la ciutadania, les empreses i les institucions i de comptar amb una ciutadania digital apoderada, capacitada i protegida