• Imprimeix

El Govern convida la ciutadania a practicar ‘Hàbits cibersaludables’ en la primera campanya de capacitació digital

El conseller Jordi Puigneró ha presentat avui la campanya ‘Practica els hàbits cibersaludables’ amb la voluntat de generar una nova cultura de seguretat i la confiança a Internet. Es vol ciutadans i ciutadanes capacitades digitalment, que incorporin la ciberseguretat en la seva quotidianitat per fer de la xarxa, un espai segur, de respecte i de convivència

14/11/2018 20:11
El conseller Puigneró durant la presentació de la campanya Práctica els hàbits cibersaludables
El conseller Puigneró amb el director del CESICAT, Oriol Torruella, els periodistes Ernest Codina i Mariola Dinarès, i l'actriu Mont Plans

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha  presentat avui la primera campanya del programa Internet Segura: “Practica els hàbits cibersaludables”. Un nou concepte que convida els ciutadans i ciutadanes a adoptar una cultura compartida de ciberseguretat en la navegació per la xarxa.

Es tracta de la primera campanya de capacitació digital fruit de la voluntat del Govern de bastir un país cibersegur que protegeixi la ciutadania, les empreses i les institucions.

El conseller Puigneró ha assegurat que “en aquesta revolució digital, tots nosaltres, hem après sobre la marxa. Necessitem aplicar el primer principi de la nova República: crear un nou concepte de ciutadania. El Govern ja hi està treballant. Necessitem una ciutadania digitalment formada, apoderada i protegida. Això ens portarà a una democràcia molt més participativa i preparada per la nova era digital”.

En clau positiva, la campanya s’articula sobre 5 eixos: dades segures, privacitat, frau digital, civisme digital i dispositius al dia. En totes elles, es presenta la ciberseguretat com a part de la quotidianitat en la nostra activitat a la xarxa i el ciutadà, n’és l’actor principal. És sobre l’usuari o usuària sobre qui rau la capacitat d’acció i de decisió.

Els periodistes Jordi Basté, Mariola Dinarés, Ernest CodinaMàrius Serra; l’actriu Mont Plans, i el físic i divulgador científic, Dani Jiménez, formen part de la campanya com a testimonials, explicant experiències personals en cadascun dels àmbits.

La campanya s’acompanya d’accions de formació i sensibilització, i d’una Guia per a la pràctica d’uns hàbits cibersaludables que recull recomanacions i consells per protegir-se dels riscos i amenaces més freqüents. Tota la informació es pot trobar als canals del programa d’Internet Segura: www.internetsegura.cat.

Bastir un país cibersegur

Desenvolupat i executat pel CESICAT, el programa Internet Segura és el programa oficial de la Generalitat per a la sensibilització i conscienciació  de la ciutadania sobre seguretat a internet.

A través d’aquest programa s’articularan diferents actuacions sota el lideratge del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, en coordinació amb altres departaments i organismes de la Generalitat i amb la col·laboració d’altres entitats públiques o privades.

Més informació al web internetsegura.cat

La campanya s’emmarca en el programa Internet Segura, desenvolupat i executat pel Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) del Departament de Polítiques Digitals