• Imprimeix

Puigneró portarà una iniciativa al Parlament per instar el govern espanyol a flexibilitzar la llei de despesa i fer efectives les pagues als professionals públics

El Parlament valida per unanimitat l’increment salarial de l’1,95% per als treballadors i treballadores públics. Inclou també la mesura per la qual els treballadors i treballadores de la Generalitat percebran el 100% del sou en cas de baixa laboral.

07/11/2018 20:11
181107_HC_Parlament

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat aquest tarda que portarà una iniciativa al Parlament de Catalunya per instar el Govern espanyol a flexibilitzar la disposició addicional 41 de la Llei de Pressupostos de l’Estat poder fer efectiu així els retorn de les pagues extra dels professionals públics pendents dels anys 2013 i 2014.

El conseller ha retret al partit socialista que no mogui fitxa per flexibilitzar la norma de despesa i permetre el retorn de les pagues, i a la resta de partits de l’oposició els ha demanat que votin a favor de la iniciativa parlamentària per demostrar amb fets “el seu suport als professionals públics”. “En cas contrari, ens lliguen de peus i ens acusen de caminar a poc a poc”, ha retret Puigneró.

Segons el conseller, el Govern negocia de forma regular i constant amb els principals sindicats de la funció pública per tal “d’arribar al màxim de retorn dels drets laborals perduts al llarg d’aquests anys”. “Els que encara queden, estem treballant per recuperar-los. La nostra voluntat és poder-ho fer efectiu”, ha afegit.

Validació del Decret llei de l’increment retributiu

Durant la sessió d’avui, el Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat convalidar el Decret llei sobre l’increment retributiu per al 2018 i el règim de millores de la prestació econòmica i d’incapacitat temporal aplicable al personal del sector públic. El decret incrementa un 1,95% la retribució dels treballadors i treballadores de la Generalitat i preveu que els professionals públics percebin el 100% del sou, des del primer dia, en cas de baixa laboral.

El conseller Jordi Puigneró ha recordat que l’aplicació del 155 va mantenir tancat el Parlament i va empresonar el Govern. “Si no fos per aquesta situació d’anormalitat democràtica”, ha lamentat, “hauríem pogut negociar i aprovar una llei de pressupostos que hauria incorporat aquest acord”. En conseqüència, ha assegurat que “hem anat més tard del que hauríem volgut”.

El decret llei aprovat avui deriva de l’acord amb els sindicats majoritaris de la funció pública en la Mesa de Negociació de l’Empleat Públic. En aquest sentit, el conseller ha agraït als sindicats que hagin facilitat l’assoliment d’acords “per avançar en la recuperació dels drets laborals perduts”, i ha recordat que en cinc mesos de Govern s’han aconseguit sis grans acords amb les organitzacions sindicals

El conseller ha assenyalat que des del passat mes d’octubre els treballadors i treballadores públics ja perceben a la nòmina l’increment salarial i que la Generalitat abonarà tots els endarreriments abans de final d’any.

D’altra banda, el decret també inclou la mesura per la qual els treballadors i treballadores públics percebran el 100% de les retribucions per incapacitat temporal. Això vol dir que cobraran el 100% del sou en cas d’estar de baixa, en tots els supòsits i des del primer dia, retornant així a la situació del 2012 abans de l’aplicació de la llei estatal d’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat