• Imprimeix

La Xarxa de Comitès ètics de la Generalitat comença a funcionar

Es constitueix com un espai de col·laboració per impulsar la cultura ètica a l’Administració

10/10/2018 10:10
La Xarxa de Comitès ètics de la Generalitat comença a funcionar

El projecte de Xarxa de Comitès ètics s’ha posat en marxa com a espai col·laboratiu  d’intercanvi d’informació i de reflexió entre els diversos comitès ètics existents a l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic.

Es tracta d’una mesura prevista pel Pla de Govern per a aquesta legislatura que, juntament amb l’aprovació del Codi ètic del Servei Públic de Catalunya, s’emmarca en l’objectiu de desplegament del model de governança ètica.

La Xarxa de Comitès ètics pretén generar sinèrgies i impulsar la cultura ètica i es defineix com un espai de col·laboració en relació a la dimensió de l’ètica pública, per potenciar el debat, intercanviar informació i experiències, i desenvolupar projectes d’interès comú. Amb aquest objectiu, s’obrirà un espai web per a difondre bones pràctiques i informació i generar canals que facilitin l’intercanvi .

La reunió constitutiva de la Xarxa ha comptat amb la participació dels comitès ètics existents en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic. En aquests propers dos mesos s’ha acordat dur a terme un procés de debat intern que culminarà amb la presentació pública del projecte abans de finals d’any.