• Imprimeix

El Govern acorda destinar el 0,20% addicional a un increment retributiu lineal amb caràcter general per als treballadors i treballadores públics

El Govern ha arribat avui un acord amb els sindicats majoritaris CCOO i UGT que concreta l’increment salarial del 1,95% acordat fa dues setmanes a la Mesa de la Funció Pública. La despesa total d’aquest 0,2% d’increment és de gairebé 11 milions d’euros. El conseller Puigneró destaca que aquest acord va en la línia de la recuperació dels drets dels empleats públics compromesos pel Govern.

05/10/2018 10:10
El Govern acorda destinar el 0,20% addicional a un increment retributiu lineal

El Govern i els sindicats CCOO i UGT han signat avui un acord per destinar el 0,2% addicional de la massa salarial dels treballadors i treballadores públics a un increment retributiu lineal amb caràcter general.

Això significa un augment proporcional, de manera que els llocs de treball que tenen una retribució inferior tindran un augment proporcionalment superior a aquells que tenen retribucions més altes.

D’aquesta manera, el Govern fa efectiu l’increment de l’1,95%, que és superior al previst per l’Estat i que es va acordar a la Mesa General de la Funció Pública fa dues setmanes. L’increment del 0,2% addicional, que té efectes retroactius a 1 de gener, suposa una despesa de gairebé 11 milions d’euros.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha expressat la satisfacció “per haver arribat a un nou acord amb els sindicats pel que és la recuperació progressiva dels drets laborals dels professionals públics que es van perdre durant la crisi econòmica”.

L’acord l’haurà de ratificar la Mesa de la Funció Pública en una propera reunió.