• Imprimeix

La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual

La directora de Funció Pública, Pilar Sorribas, presenta el Programa DIL en el marc d’una jornada sobre persones amb discapacitat a la funció pública. Les persones que participen en aquest programa i el seu entorn laboral reben suport tècnic i formació específica per garantir-ne la plena adaptació i integració.

21/06/2018 14:06
La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual

La directora de Funció Pública del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Pilar Sorribas, ha presentat avui una ponència sobre la integració de persones amb discapacitat intel·lectual a la Generalitat en el marc d’una jornada sobre bones pràctiques a l’Administració, que ha tingut lloc a Madrid.

En aquesta jornada, la directora de Funció Pública ha explicat el Programa DIL, que és un programa pioner d’integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a la Generalitat de Catalunya. El programa s’adreça a persones que tenen com a mínim un 25% de discapacitat intel·lectual reconeguda, que poden accedir a un lloc de treball a la Generalitat mitjançant convocatòries específiques pel sistema de concurs de mèrits. 

La primera convocatòria de places específica per a aquest col·lectiu es va fer l’any 2003 i, des de llavors, se n’han fet tres més. Actualment, el programa inclou un total de 93 treballadors i treballadores, que realitzen tasques d’ajudant en serveis generals (arxiu, magatzem, telefonista, neteja, etc.) en els diversos departaments de la Generalitat. D’aquests treballadors, 70 tenen vinculació laboral fixa i 23, vinculació laboral temporal. 

La Generalitat ha esdevingut un referent pel que fa a la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual perquè ha estat la primera administració en què el seguiment dels treballadors i treballadores d’aquest col·lectiu el realitzen tècnics de la pròpia administració. Així, el personal tècnic en inserció laboral, adscrit a la Direcció General de la Funció Pública, fa un seguiment individualitzat de cada treballador i del seu entorn i en dissenya el pla anual de formació específica. Tots els treballadors del Programa DIL compten també amb personal referent al seu departament que els facilita l’aprenentatge de les seves tasques i el desenvolupament de les relacions socials a l’entorn laboral. 

La jornada sobre estratègia, experiències i casos d’èxit d’integració de persones amb discapacitat intel·lectual a la funció pública l’organitza Plena Inclusión España. Aquesta organització agrupa prop de 900 entitats de tot l’estat espanyol que defensen els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, i que té com a objectiu contribuir a la plena inclusió d’aquestes persones a la societat.

La Generalitat ha participat en aquesta jornada convidada per Dincat, la federació que vetlla per la defensa dels drets, la dignitat i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya. Dincat coordina prop de 300 entitats socials que treballen conjuntament per oferir serveis i suports que potencien l'autonomia de la persona i que garanteixen la seva plena inclusió a la societat en totes les etapes vitals i en tots els àmbits. També promou la cooperació amb altres agents socials, públics i privats, per aconseguir una societat més justa, equitativa i igualitària.