• Imprimeix

El conseller Puigneró anuncia que el Govern impulsarà una llei de drets i deures digitals per a Catalunya

El nou titular de Polítiques digitals i Administració pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquesta tarda la Fundació puntCAT en el seu primer acte oficial. L’entitat és titular del domini .cat i actua com la principal plataforma de projecció de Catalunya en l’entorn digital

06/06/2018 18:06
El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, amb el director de la Fundació.cat, Manel SanRomà

El conseller de Polítiques digitals i Administració pública, Jordi Puigneró, ha anunciat aquesta tarda que el Govern impulsarà una llei de drets i deures digitals per a Catalunya. En línia amb la voluntat expressada aquest matí al Parlament pel president Quim Torra de crear una oficina per vetllar pels drets polítics i civils de Catalunya, el Departament de Polítiques digitals vol “que els drets digitals dels ciutadans de Catalunya i de les seves empreses estiguin més garantits” i, alhora, “que no es repeteixin els episodis que van veure abans de les setmanes de l’1 d’octubre amb tancaments de webs, amb entrades a fundacions com aquesta per tancar dominis”.

Puigneró ha fet aquest anunci durant la visita a la Fundació puntCAT, on ha saludat els treballadors i els ha traslladat “el suport i solidaritat del Govern arran de la repressió policial i judicial les setmanes abans de l’1 d’octubre”. “Internet serà sempre un instrument de llibertat”, ha recordat Puigneró.

El titular de Polítiques digitals ha volgut que la seva primera visita oficial com a conseller fos a aquesta entitat, que actua com la principal plataforma de projecció de Catalunya en l’entorn digital. La Fundació puntCAT és una entitat privada, sense ànim de lucre ni filiació política, titular del domini d'Internet .cat. Actualment, ja suma 107.652 dominis distribuïts en més de 90 països d’arreu del món.

Durant la visita, el conseller s’ha reunit amb el seu director, Manel Sanromà, i amb el vicepresident del Patronat de la Fundació puntCAT, Salvador Alegret.