• Imprimeix

Habitatge i la Diputació de Barcelona obren un nou punt d’intermediació hipotecària (SIDH) a Sant Quirze del Vallès

L’han posat en marxa l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i la Diputació de Barcelona, amb la participació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. El SIDH de Sant Quirze del Vallès se suma als sis punts d’atenció oberts al Vallès Occidental que donen cobertura a la totalitat dels municipis de la comarca, a excepció de Sabadell.

07/05/2018 13:05
Habitatge i la Diputació de Barcelona obren un nou punt d’intermediació hipotecària (SIDH) a Sant Quirze del Vallès

Sant Quirze del Vallès ha presentat aquest dilluns el punt d’assessorament del Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH), un servei gratuït adreçat a aquelles persones o famílies hipotecades del municipi que es troben en dificultats per pagar el préstec o crèdit hipotecari, o preveuen que no el podran fer efectiu en el futur.

Amb l’entrada en servei d’aquest punt SIDH, el Vallès Occidental disposa de set punts d’atenció que donen cobertura a la totalitat dels municipis de la comarca, a excepció de Sabadell, que disposa d’un servei d’intermediació municipal propi.

El nou Servei de Sant Quirze del Vallès, impulsat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, l’Ajuntament i el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, forma part dels 41 punts SIDH en funcionament a la demarcació de Barcelona, en els quals s’han atès més de 5.800 famílies des de la seva creació l’any 2012.

A la presentació del nou servei hi han participat la directora operativa d’Actuacions d’Urgència en matèria d’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Sílvia Grau, el diputat d’Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Josep Ramon Mut, l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabet Oliveras, i el degà del Col·legi d’Advocats de Sabadell, Manolo Hernández.

Desplegament pel territori

Aquest servei és fruit de la coordinació amb Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat, prestat per l’Agència de l'Habitatge de Catalunya, que es va crear el 2010. L'objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració dels col·legis d'advocats de la demarcació de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d'atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris o de pagament de lloguer, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació.

El SIDH al Vallès Occidental

La comarca del Vallès Occidental disposa de set punts SIDH a Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Montcada i Reixac, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Quirze del Vallès, Sant Cugat del Vallès i Terrassa. A través d’aquests punts, es dona també servei a la resta de municipis de la comarca, a excepció de Sabadell, que disposa d’un servei municipal propi. El SIDH de Sant Quirze del Vallès està situat a l’Oficina Local d’Habitatge, situada al carrer de Sant Isidre, sense número, amb atenció els dilluns, dimecres i divendres de 10 a 14 hores, i amb servei d’assessorament quinzenal, els dimarts de 10 a 13 hores.

41 punts de servei d’abast municipal, supramunicipal i comarcal

El SIDH ha assolit la xifra de 41 punts d’atenció, d’abast municipal, supramunicipal o comarcal, que donen servei a 306 municipis de la demarcació de Barcelona, amb una cobertura territorial del 98%. El conjunt de punts han atès, des de l’any 2013 i fins a l’actualitat, 5.828 famílies amb problemes de sobreendeutament hipotecari o de lloguer. El 60% de les mediacions gestionades han acabat amb acord entre les famílies i les entitats bancàries.

Els punts SIDH en funcionament, en molts casos d’abast supramunicipal o comarcal, estan ubicats als següents municipis: Calella, Arenys de Mar, Mataró, Premià de Mar, Igualada, Vilanova i la Geltrú (dos punts SIDH), Sant Sadurní d’Anoia, Vilafranca del Penedès, Berga, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Manresa (dos punts SIDH), Vic, Granollers (dos punts SIDH), Mollet del Vallès, Sant Celoni, Caldes de Montbui, Martorell, Sant Feliu de Llobregat (dos punts SIDH), Esplugues de Llobregat, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Castellar del Vallès, Cardedeu, Pineda de Mar, Sant Quirze del Vallès, Badalona i Moià.

El nou Servei de Sant Quirze del Vallès forma part dels 41 punts SIDH en funcionament a la demarcació de Barcelona, en els quals s’han atès més de 5.800 famílies des de la seva creació l’any 2012.