• Imprimeix

El Govern aprova una oferta d'ocupació pública de més de 7.700 places, la convocatòria més important dels darrers sis anys

La major part de les places corresponen a col·lectius considerats prioritaris, com ara sanitaris, docents, mossos d’esquadra i personal de serveis socials.

18/04/2017 15:04
Reunió Govern
El Govern ha aprovat l’oferta d’ocupació pública de la Generalitat per al 2017, que preveu la convocatòria de 7.721 places, que es destinen majoritàriament a cobrir àmbits i sectors considerats prioritaris i que afecten el funcionament dels serveis públics essencials. Així, 2.500 places corresponen a l’àmbit sanitari, és a dir, metges i infermeria; 2.000 són docents; 505, mossos d’esquadra, i 150, bombers, entre altres col·lectius.
 
“Es tracta de l’oferta d’ocupació pública més important que aprova el Govern en els darrers sis anys”, segons ha destacat la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern. La consellera ha subratllat que, amb aquesta convocatòria, l’Executiu “posa l’accent en l’atenció directa a la ciutadania”.
 
“És una bona notícia perquè el Govern feia temps que no podia fer una convocatòria tan important i perquè disposarem de nous serveis, d’incorporació de nou talent, i de consolidació de llocs ocupats ara per interins, amb la reducció de la temporalitat que suposa”, ha afegit Borràs.
 
La darrera convocatòria es va fer el 2015 i va ser de 1.230 places. L’Acord de Govern d’avui dona compliment al compromís adquirit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que en el debat de política general al Parlament de Catalunya va anunciar que un cop aprovats els pressupostos es procediria a aprovar aquesta oferta pública. La xifra de places respon a les taxes de reposició acumulades de 2016 i 2017 que, per ambdós anys, és del 100% en col·lectius prioritaris i del 50% en la resta.
 
L’oferta va ser tractada en la darrera Mesa General de Negociació dels Empleats Públics, on estan representades l’Administració i les organitzacions sindicals de la funció pública. També en el marc de la Mesa, el Govern va anunciar que començarà a treballar en un procés d’estabilització de la plantilla i reducció de la temporalitat, amb un pla a tres anys vista, per a places de determinats sectors que fa més de tres anys que estan ocupades per interins.
 
Distribució per col·lectius de l’oferta d’ocupació
 
A més de les places del sector sanitari, els docents, els mossos d’esquadra i els bombers, l’oferta d’ocupació pública aprovada també preveu la convocatòria de 300 places de funcionaris de presons, 100 d’agents rurals i 68 d’inspectors i tècnics de l’Agència Tributària de Catalunya. Així mateix, també es convocaran 210 places per a titulats de diverses especialitats, com ara enginyeria, advocacia, arxivística o biblioteconomia, i 790 places de cossos generalistes, que inclouen 400 places del cos superior d’administració general i 390 d’administratius.
 
D’altra banda, es preveu la convocatòria de 946 places de personal laboral, de les quals 556 corresponen a categories finalistes del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i 380 a tècnics especialistes d’educació infantil del Departament d’Ensenyament. Les 10 restants són professorat de l’INEF.
 
Del total de places ofertes, es garanteix una reserva d’un mínim del 7% perquè siguin cobertes per persones amb discapacitat. D’aquest percentatge, un 5% es destina a persones amb discapacitat física, mentre que un 2% es reserva per a les que acreditin discapacitat intel·lectual. Les places per a personal amb discapacitat intel·lectual (col·lectiu DIL) són, per tant, 151, que es preveuen de l’agrupació professional de subalterns i del cos d’auxiliar, quan se’n facin convocatòries.